Service report


Churchillova míle


Combat report - 19. – 21.10.2007 – Churchillova Míle – military march


Churchillova míle – 19. – 21.10.2007

Akce pořádané jednotkou 15. skotské pěší divize 2nd Bt Argyll and Sutherland se zůčastnilo 8 členů jednotky 4th AD, rozdělené do dvou teamů. BAKER a CHARLIE.

Závodu se zůčastnilo přibližně deset družstev v počtu asi padesáti lidí.

Trasa procházela Novohradskými horami v délce cca 28 kilometrů. Na cestě bylo připraveno šest kontrolních stanovišť. Po rozšifrování zprávy, která obsahovala polohu prvního kontrolního stanoviště jsme došli na most, kde bylo úkolem zjistit z jakého materiálu je postaven a jeho nosnost. Na druhém stanovišti nás čekal test z TOPO značek. Na třetím bylo úkolem obeplout určenou vzdálenost na čas na gumovém člunu. Po dosažení čtvrtého stanoviště jsme plnili úkoly ze střeleb a na pátém stanovišti jsme si doplnili znalosti z anatomie drůbeže. Po celou dobu závodu si neslo každé družstvo v příručním zavazadle živou slepici. Naše se jmenovala Cristal. Díky ní jsme zjistili souřadnice šestého a posledního stanoviště.

Po celou dobu našeho pobytu v Novohradských horách vládlo krajně nevlídné počasí. Sněžení občas střídaly dešťové přeháňky. V noci však překvapivě mrzlo.

I přes nepřízeň počasí vládla v obou teamech dobrá nálada spolu s vysokou bojovou morálkou. V neposlední řadě také díky našemu výcviku se naše teamy CHARLIE a BAKER umístily na druhém a třetím místě v celkovém hodnocení.

sgt Milewski