Sevice report


Training camp


Service report – Training camp – Taugratz

12. - 14.3.2010


Zúčastnili se: 2ndLt Martin, S/sgt Milewski, sgt Witt, cpl Hawkins, T/5 Uncle, pfc Betters, pfc Lopen, pvt Thomas, pvt Taylor, pvt Raymond, pvt Sinclaire, pvt Freedom, pvt Flint, pvt Pauline, pvt Allan, pvt Wilson, pvt Bennett, pvt Brew, pvt McGregor, pvt Jacob, pvt Chaplin.

Jako hosté 10 vojáků 101st ABN ( Vietnam )


13.3. - V 07.00 hod budíček, snídaně a nástup. Jednotka je rozdělena na tři družstva a následuje pořadový výcvik. Nejprve beze zbraní a poté se zbraněmi. Asi po hodině výcviku se přesouváme na technice na místo, kde se bude cvičit taktika. V zasněženém terénu cvičíme postup čety přes otevřený prostor, podporovaný obrněnou technikou a následné obsazení přechodu přes řeku. První a druhé družstvo roztažené na křídlech a třetí postupuje za nimi jako záloha. Pak se družstva vymění. Nácvik se provádí celkem čtyřikrát a výsledek je uspokojivý.

Následuje oběd a pak nácvik přesunu v pěší patrole. V šachovnicové formaci vyrážíme do lesů a podle pokynů z vysílačky zaujímáme pozice na okraji jednoho z nich. Celá četa se zakopává, maskuje a po rozdělení hlídek konečně na dně okopů trochu odpočívá.

V tom z vysílačky přichází rozkaz k vyslání hlídek. Do týlu se dostal nepřítel. Z každého družstva vyráží tříčlenná hlídka a poměrně brzy zajme „nepřátelskou hlídku“. Než je nepřítel vyslechnut, vše kolem už zakrývá tma. Sergeant vydává rozkaz ke stažení z linie.

Na základnu přicházíme zmrzlí a unavení. Výcvik ale pokračuje ještě přednáškou ze zdravovědy. První pomoc, resuscitace, zlomeniny a krvácení. Po večeři je výcvik ukončen. Ráno po snídani ještě vyrážíme na linii zahrnout po sobě okopy.

pvt Thomas